147982625
The existing house was built in 1937 as part of the unique garden city of Tallkrogen in the south of Stockholm. It had become too small for the family living in it and a new addition to the house was proposed. The extension is placed centrally on the existing house in order to maximize the use of the surrounding garden. It consists of three volumes containing a new hallway, kitchen and small living room.

The kitchen is spacious with a ceiling height of 3 meters. The timber roof construction is exposed internally and a generous window gives a view to the garden outside. A short stair connects the kitchen with the living room on ground level. Next to the stair is an open fire place built out of block work. The living room has two double doors that opens towards the surrounding garden. Externally, the building is clad in plywood shingles separated by vertical wood strips and painted in a deep green color together with the existing building.


Location: Stockholm
Year: 2018-
Size: 41 sqm
Client: Private