147982625
The extension to the town hall of Sola, Norway creates a new whole together with the existing building. The new building has a distinct urban form facing the four different sides of the site: the square, the pedestrian street, the park and the road.

It announces itself towards the square with a higher building volume. The top floor provides a 360 degree view of the city of Sola. It can be used for all types of public gatherings and events and during night time it lights up like a lantern, symbolizing the importance of the city’s new public building.

The extension is attached to the existing building creating a large courtyard in the middle. The courtyard provides natural daylight to all the office spaces and creates an efficient circulation throughout the entire building. It has a rational floor plan making it flexible over time. The façade has a strong structural and tectonic expression and is made of prefabricated concrete elements pigmented in a deep red color.


Competition entry
Location: Sola, Norway
Year: 2015
Size: 7 075 sqm
Client: Sola municipality